Οι μαθητές της Databank στη τελετή απονομής των βεβαιώσεων σπουδών από την Ακαδημία Ρομποτικής του ΠΑΜΑ.Κ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

τελετή απονομής

Σε μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε  στην αίθουσα Φίλων Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης οι μαθητές ρομποτικής της Databank από την Κοζάνη παρέλαβαν τις βεβαιώσεις σπουδών του χειμερινού κύκλου μαθημάτων 2017-2018. Την εκδήλωση οργάνωσε η Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ποιοι παραβρέθηκαν

Στην τελετή παραβρέθηκαν, προσκεκλημένοι από την Ακαδημία Ρομποτικής του ΠΑΜΑΚ, πάνω από 100 συντοπίτες μας , μαθητές και καθηγητές  της Databank , καθώς και οι  γονείς των μαθητών. Σε μια κατάμεστη αίθουσα 1.500 ατόμων γονείς και μαθητές του δικτύου των εκπαιδευτήριων της Ακαδημίας Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας από όλη την Ελλάδα  απήλαυσαν την λαμπρή τελετή.

Η τελετή περιλάμβανε ενδιαφέρουσες ομιλίες από τον  επιστημονικό υπεύθυνο της Ακαδημίας Ρομποτικής του ΠΑΜΑΚ επίκουρο καθηγητή  Νικόλαο Φαχαντίδη , τον Δρ. Παντελή Αγγελίδη , τον αντιπρύτανη του ΠΑΜΑΚ, ενώ χαιρετισμό έκανε και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής  Μακεδονίας κος Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στο πανηγυρικό μέρος της τελετής όλα τα παιδιά με τη συνοδεία των καθηγητών τους  ανέβηκαν στην πίστα κρατώντας τις σημαίες της πόλης τους,  διασκέδασαν με τα αστεία  του δημοσιογράφου Γιάννη Σεβρετά ο οποίος ήταν προσκεκλημένος της Ακαδημίας για την τελετή Στη συνέχεια τα παιδιά πήραν μέρος στην κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας , πολλά από αυτά κέρδισαν τα δώρα των χορηγών της εκδήλωσης και όλα πήραν ένα αναμνηστικό δώρο – ρομποτάκι

Τέλος οι μαθητές παρέλαβαν τις βεβαιώσεις τους ακούγοντας το όνομα τους από τον εκφωνητή, βγήκαν ομαδικές φωτογραφίες και πολλές – πολλές  selfie. Η Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας μέσω  του αποκλειστικού του συνεργάτη στην Κοζάνη της Databank προσφέρει μαθήματα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής σε παιδιά ηλικίας 6-16 ετών σε ολοκληρωμένους κύκλους σπουδών που διαρκούν ως και 8 χρόνια.

Όλα τα μαθήματα είναι αποτέλεσμα πολυετούς επιστημονικής έρευνας, έχουν συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς στόχους ανάλογα με την ηλικία των μαθητών, βοηθούν τα παιδιά να κατανοήσουν όρους και τις αρχές των θετικών επιστήμων καθώς και να βελτιώνουν δεξιότητες οι οποίες θα τους φανούν χρήσιμες για όλη τους τη ζωή (Ομαδικότητα, ηγεσία, συνεργασία,  κιναισθητικές δεξιότητες κ.α). Για την Κοζάνη τα μαθήματα πραγματοποιούνται μόνο στην Databank από καθηγητές εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους από την Ακαδημία Ρομποτικής του ΠΑΜΑΚ. Για όσους ενδιαφέρονται ξεκινούν νέοι κύκλοι σπουδών το Φεβρουάριο στην Databank. Για τη συμμετοχή τους μπορούν να επικοινωνήσουν στο 2461024261, να στείλουν μήνυμα εδώ ή να επισκεφτούν τα γραφεία της Databank στη διεύθυνση Κ.Δρίζη 7 (δεύτερος όροφος).