Μικτό σύστημα εκπαίδευσης για πολυάσχολους, ή και κάτοικους απομακρυσμένων περιοχών

Οι περισσότεροι ενήλικες που ενδιαφέρονται να μάθουν Αγγλικά παραπονιούνται ότι λόγω του ότι είναι πολυάσχολοι, δεν έχουν χρόνο να αφήσουν τη δουλειά τους και να έρθουν στο ΚΞΓ για μάθημα τακτικά, και για μεγάλο διάστημα.

Άλλοι δεν μπορούν να βρουν ώρες που να τους βολεύει κατά τη διάρκεια της ημέρας να παρακολουθήσουν μαθήματα γιατί έχουν μεταβλητό ωράριο στη δουλειά τους και συνεπώς δεν μπορούν ακολουθούσουν συγκεκριμένο πρόγραμμα στους χώρους ενός ΚΞΓ.

Άλλοι μένουν μακριά σε χωριά και δεν μπορούν να έρχονται στην πόλη κλπ.

Για τους πολυάσχολους ανθρώπους και για στους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών που θέλουν να μάθουν Αγγλικά και να αποκτήσουν το αναγνωρισμένο πιστοποιητικό που το αποδεικνύει, προτείνουμε τμήματα με μικτό σύστημα εκπαίδευσης (Ένα συνδυασμό παρουσίας στην τάξη και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης).

Αυτό το επιτυγχάνουμε με τη χρήση της πλατφόρμας Flex μέσω της οποίας ο σπουδαστής, παρακολουθεί κάποια μαθήματα από το σπίτι του και κάποια στο ΚΞΓ.

Επιλέγεται να παρακολουθήσει μέσω της πλατφόρμας μαθήματα για τα οποία δεν απαιτείται να έρθει στο ΚΞΓ για να τα μάθει, όπως γραμματική, λεξιλόγιο, reading, listening. Αφήνουμε για την τάξη να κάνουμε τα άκρως απαραίτητα.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση γίνεται πάντα με την καθοδήγηση του καθηγητή, ο οποίος του αναθέτει εργασίες παρακολουθεί από τον δικό του Η/Υ τις επιδόσεις του, το πόσο διάβασε, αν έλυσε τις ασκήσεις του κλπ.

Επίσης ο καθηγητής μπορεί από μακριά διορθώνει τυχών λάθη του και όταν γίνονται συναντήσεις στην τάξη του λύνει τις απορίες που του έχουν δημιουργηθεί. Έτσι κερδίζουμε πολύτιμο εκπαιδευτικό χρόνο για την τάξη ενώ ο σπουδαστής μπορεί να
μελετήσει όποια μέρα και ώρα θέλει 7 μέρες την εβδομάδα 24 ώρες την ήμερα.

Επιπρόσθετα γλιτώνει χρόνο και χρήματα χωρίς να μειώνεται η ποιότητα της εκπαίδευσης και το εκπαιδευτικό αποτέλεσμα