fbpx

Γαλλικά για παιδιά

Η γλώσσα της πολιτικής

Γιατί Γαλλικά;

Η Γαλλική γλώσσα έχει παρουσία και στις πέντε ηπείρους και πάνω από 160 εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη την μιλούν ως επίσημη γλώσσα. Αποτελεί μία από τις 8 παγκόσμια χρησιμοποιούμενες γλώσσες του Internet, και μια από τις 5 γλώσσες του Ο.Η.Ε. Είναι μία από τις 7 μεγάλες γλώσσες με επιδράσεις στις τέχνες, στις επιστήμες, στην τεχνολογία και στα γράμματα και διδάσκεται σε όλες ανεξαιρέτως τις χώρες του πλανήτη.

Επαγγελματικός τομέας

Η Γαλλία αποτελεί σημαντικό εταίρο της Ελλάδας και η γνώση των Γαλλικών δίνει πολλές επαγγελματικές προοπτικές στους Έλληνες τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα καθώς στη χώρα μας δραστηριοποιούνται 120 γαλλικές επιχειρήσεις που απαιτούν τη γνώση της γαλλικής γλώσσας και αφετέρου η πρόσβαση σε κορυφαία Γαλλικά.

Υψηλό επίπεδο

Γνωρίζοντας Γαλλικά έχεις πρόσβαση εργασίας σε τομείς της Πολιτικής και Οικονομίας, της Νομικής και της Διπλωματίας, του Εμπορίου, της Τεχνολογίας και των κατασκευών, των επικοινωνιών καθώς και σε τομείς όπως η μόδα, η κομμωτική, η κουζίνα, η κοσμητική και η ομορφιά.

Σπουδές

Με την γνώση της Γαλλικής είναι δυνατές σπουδές σε πανεπιστήμια κύρους (Βέλγιο, Γαλλία, Ελβετία, Καναδάς) που προδιαγράφουν την επαγγελματική αποκατάσταση! Κορυφαία Γαλλικά Πανεπιστήμια τα οποία μπορούν να προσφέρουν περίπου 7.000 ειδικότητες σπουδών και η φοίτηση σε αυτά σε Έλληνες είναι δωρεάν.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

Τα κέντρα εργασιών και αποφάσεων της Ε.Ε. βρίσκονται σε γαλλόφωνες περιοχές: Βρυξέλλες, Στρασβούργο, Λουξεμβούργο.

Η Γαλλία είναι μία από τις οκτώ ισχυρότερες χώρες παγκοσμίως, πρώτη παγκόσμια δύναμη στη βιομηχανία αρωμάτων και καλλυντικών προϊόντων, παγκόσμια δύναμη με πρωτοπορία στις κατασκευές τρένων, στην αεροναυπηγική, παγκόσμια δύναμη στην παραγωγή αυτοκινήτων, κατέχει το 80% της διεθνούς παραγωγής μικροστοιχείων (πιστωτικές κάρτες) και αποτελεί σημαντικό εμπορικό και οικονομικό κόμβο με τα 2/3 του ευρωπαϊκού εμπορίου διακινούνται μέσω της Γαλλίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Τμήματα γαλλικών για παδιά

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά το κάθε διαθέσιμο τμήμα Γαλλικών για παιδιά.

Preparatoire

Μαθήματα Γαλλικών για μαθητές Δ’ – Ε’- ΣΤ’ τάξης Δημοτικού (9-11 ετών) Εκπαιδευτικοί στόχοι: Σ’ αυτή την τάξη γίνεται η γνωριμία με την ξένη γλώσσα. O μαθητής που τελειώνει αυτή την τάξη θα μπορεί να συστηθεί και να συστήσει άλλους, θα μπορεί να ρωτήσει και να απαντήσει ερωτήσεις που αφορούν προσωπικά στοιχεία, όπως το πού μένει, τα άτομα που γνωρίζει και τα πράγματα που κατέχει.

Διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος Ώρες  62

Εβδομάδες  31

Πιστοποίηση: Δεν προβλέπεται

Cours 1

Μαθήματα Γαλλικών  για μαθητές Δ’ – Ε’- ΣΤ’ τάξης Δημοτικού (10-12 ετών) Εκπαιδευτικοί στόχοι: Σ’ αυτή την τάξη παρέχονται στον μαθητή στοιχειώδεις γνώσεις της Γαλλικής γλώσσας. Ο μαθητής ολοκληρώνοντας την τάξη , θα είναι σε θέση να κατανοήσει και να χρησιμοποιήσει καθημερινές εκφράσεις που του είναι οικείες, καθώς επίσης και πολύ βασικές φράσεις που έχουν στόχο την ικανοποίηση συγκεκριμένων αναγκών του. Επίσης ο μαθητής θα είναι σε θέση να συνδιαλλαγεί με απλό τρόπο υπό την προϋπόθεση ότι ο συνομιλητής του μιλάει αργά και καθαρά και είναι διατεθειμένος να βοηθήσει. Διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος Ώρες  62 Εβδομάδες 31 Πιστοποιήσεις:

 

  • Πτυχίο Γαλλικού Ινστιτούτου DELF
  • Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας επίπεδου Α1 «στοιχειώδης γνώση»

Επίπεδο πιστοποίησης Α1 Κόστος πιστοποίησης : Delf A1: 75€ Κ.Π.Γ. Α1-Α2: 60€ Η Πιστοποίηση είναι προαιρετική και η τιμή που αναγράφεται είναι ενδεικτική και καθορίζεται κάθε χρόνο από τον εκάστοτε  φορέα πιστοποίησης

Cours 2

Μαθήματα Γαλλικών για μαθητές Α’- Β’ τάξης Γυμνασίου (13-14 ετών) Εκπαιδευτικοί στόχοι Ο μαθητής που ολοκληρώνει αυτή την τάξη  μπορεί να κατανοήσει προτάσεις και εκφράσεις που χρησιμοποιούνται συχνά (π.χ. πολύ βασικές ατομικές και οικογενειακές πληροφορίες, αγορές, τοπική γεωγραφία, εργασία) Μπορεί να επικοινωνήσει και να ανταλλάξει πληροφορίες για θέματα που του είναι οικεία και για θέματα ρουτίνας. Μπορεί να περιγράψει με απλά λόγια πτυχές του ιστορικού του, του άμεσου περιβάλλοντός του καθώς και θέματα άμεσης ανάγκης.

Διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος

Ώρες 93 Εβδομάδες 31

Πιστοποιήσεις: Πτυχίο Γαλλικού Ινστιτούτου DELF A2 Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας επίπεδου Α2 -βασική γνώση

Επίπεδο πιστοποίησης Α2 Κόστος πιστοποίησης: Delf A2: 75€ Κ.Π.Γ. A1-A2: 60€ Η Πιστοποίηση είναι προαιρετική και η τιμή που αναγράφεται είναι ενδεικτική και καθορίζεται κάθε χρόνο από τον εκάστοτε  φορέα πιστοποίησης

Cours 3

Μαθήματα Γαλλικών για μαθητές Β’- Γ’ τάξης Γυμνασίου (14-15 ετών) Εκπαιδευτικοί στόχοι: Με την ολοκλήρωση αυτής της τάξης ο μαθητής μπορεί να κατανοήσει τα κύρια σημεία κειμένων που αφορούν θέματα που συναντώνται τακτικά στη δουλειά, στο σχολείο, στον ελεύθερο χρόνο, κτλ. Επίσης, μπορεί να χειριστεί καταστάσεις που προκύπτουν στη διάρκεια ενός ταξιδιού σε μια περιοχή όπου ομιλείται η γλώσσα. Μπορεί να παραγάγει απλό κείμενο σχετικό με θέματα που γνωρίζει ή που τον αφορούν προσωπικά. Μπορεί να περιγράψει εμπειρίες, γεγονότα και φιλοδοξίες και να δώσει συνοπτικά λόγους και εξηγήσεις για τις γνώμες και τα σχέδιά του.

Διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος Ώρες  93 Εβδομάδες  31

Πιστοποιήσεις :  Πτυχίο Γαλλικού Ινστιτούτου DELF Β1 Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας επιπέδου Β1 «μέτρια γνώση»

Επίπεδο πιστοποίησης Β1 Κόστος πιστοποίησης: Delf B1: 140€ Κ.Π.Γ. Β1-Β2: 80€ Η Πιστοποίηση είναι προαιρετική και η τιμή που αναγράφεται είναι ενδεικτική και καθορίζεται κάθε χρόνο από τον εκάστοτε  φορέα πιστοποίησης

Cours 4

Μαθήματα Γαλλικών για μαθητές Γ’ Γυμνασίου Α’ – Β’ Λυκείου (15-17 ετών) Εκπαιδευτικοί στόχοι: Ο μαθητής που ολοκληρώνει την τάξη μπορεί να κατανοήσει τις κύριες ιδέες ενός σύνθετου κειμένου, τόσο για συγκεκριμένα, όσο και για αφηρημένα θέματα, συμπεριλαμβανομένων συζητήσεων πάνω σε τεχνικά ζητήματα της ειδικότητάς του. Ακόμα μπορεί να συνδιαλλαγεί με κάποια άνεση και αυθορμητισμό που καθιστούν δυνατή τη συνήθη επικοινωνία με φυσικούς ομιλητές της γλώσσας χωρίς επιβάρυνση για κανένα από τα δύο μέρη. Μπορεί να παραγάγει σαφές, λεπτομερές κείμενο για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και να εξηγήσει μια άποψη πάνω σε ένα κεντρικό ζήτημα, δίνοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των διαφόρων επιλογών.

Διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος Ώρες  93 Εβδομάδες  31

Πιστοποιήσεις : Πτυχίο Γαλλικού Ινστιτούτου DELF Β2 Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας επιπέδου Β2 «καλή γνώση»

Επίπεδο πιστοποίησης: Β2 Κόστος πιστοποίησης : Delf B2: 140€ Κ.Π.Γ. B1-B2: 80€ Η Πιστοποίηση είναι προαιρετική και η τιμή που αναγράφεται είναι ενδεικτική και καθορίζεται κάθε χρόνο από τον εκάστοτε  φορέα πιστοποίησης

Cours 5

Μαθήματα Γαλλικών για μαθητές Α’ – Β’ –Γ’ Λυκείου (16-18 ετών) Εκπαιδευτικοί στόχοι: Ολοκληρώνοντας την τάξη ο μαθητής θα  μπορεί να κατανοήσει ένα ευρύ φάσμα απαιτητικών, μακροσκελών κειμένων και να αναγνωρίσει σημασίες που υπονοούνται. Επίσης, θα μπορεί να εκφραστεί άνετα και αυθόρμητα χωρίς να φαίνεται συχνά πως αναζητά εκφράσεις. Θα μπορεί να χρησιμοποιεί τη γλώσσα ευέλικτα και αποτελεσματικά για κοινωνικούς, ακαδημαϊκούς και επαγγελματικούς σκοπούς. Θα μπορεί να παραγάγει σαφή, καλά διαρθρωμένα, λεπτομερή κείμενα για σύνθετα θέματα, επιδεικνύοντας ελεγχόμενη χρήση οργανωτικών σχημάτων, συνδετικών στοιχείων και μηχανισμών συνοχής.

Διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος  Ώρες  124 Εβδομάδες  31

Πιστοποιήσεις : Πιστοποιητικό  Γαλλικού Ινστιτούτου DELF C1 Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας επιπέδου C1 «πολύ καλή γνώση»

Επίπεδο πιστοποίησης: C1 Κόστος πιστοποίησης: Dalf C1: 160€ Κ.Π.Γ. C1-C2: 100€ Η Πιστοποίηση είναι προαιρετική και η τιμή που αναγράφεται είναι ενδεικτική και καθορίζεται κάθε χρόνο από τον εκάστοτε  φορέα πιστοποίησης

Cours 6

Μαθήματα Γαλλικών για μαθητές Α’ – Β’ –Γ’ Λυκείου (16-18 ετών) Εκπαιδευτικοί στόχοι: Ολοκληρώνοντας με επιτυχία αυτή την τάξη ο μαθητής θα μπορεί να κατανοήσει με ευκολία σχεδόν όλα όσα ακούει ή διαβάζει. Επίσης, θα μπορεί να κάνει περιλήψεις με βάση πληροφορίες που προέρχονται από διαφορετικές προφορικές ή γραπτές πηγές, ανασυνθέτοντας επιχειρήματα και περιγραφές σε μια συνεκτική παρουσίαση. Θα μπορεί να εκφραστεί αυθόρμητα, με μεγάλη άνεση και ακρίβεια, διαχωρίζοντας λεπτές σημασιολογικές αποχρώσεις ακόμα και σε ιδιαίτερα σύνθετες περιστάσεις

Διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος Ώρες 124 Εβδομάδες  31

Πιστοποιήσεις : Πιστοποιητικό Γαλλικού Ινστιτούτου DELF C2 Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας επιπέδου C2 «άριστη γνώση»

Επίπεδο πιστοποίησης: C2 Κόστος πιστοποίησης: Dalf C2: 160€ Κ.Π.Γ. C1-C2: 100€ Η Πιστοποίηση είναι προαιρετική και η τιμή που αναγράφεται είναι ενδεικτική και καθορίζεται κάθε χρόνο από τον εκάστοτε  φορέα πιστοποίησης

Φόρμα ενδιαφέροντος

    Γράψου στο πιο σύγχρονο και καινοτόμο Κέντρο Ξένων Γλωσσών για παιδιά και ενήλικες