Πήγαμε ταξίδι σε ένα άγνωστο μέρος. Είχε πολλά πράγματα να δούμε και να μάθουμε. Όμως, κάτι σαν να μας θύμισαν όλα αυτά. Τα έχουμε νιώσει κι εμείς. Είναι περίεργο τελικά να ταξιδεύεις μέσα στο μυαλό. Ξεναγός στο ταξίδι του μυαλού ήταν η ταινία με τίτλο «Inside out». Παράλληλα με την πρωταγωνίστρια παρατηρούσαμε και τα δικά μας συναισθήματα-χαρά, λύπη, φόβο- να εναλλάσσονται. Αρχίσαμε να κατανοούμε πώς λειτουργεί ο εγκέφαλός μας, πώς αποθηκεύονται και ανακαλούνται οι πληροφορίες και πώς δημιουργούνται αναμνήσεις. Γνωρίσαμε το τρένο της σκέψης, τα νησιά της προσωπικότητας , το υποσυνείδητο και τη διαδικασία παραγωγής ονείρων!

Είδαμε πώς αντιδράμε όταν στα «κεντρικά» του εγκεφάλου έχει τον έλεγχο ο φόβος ή ο θυμός. Κατανοήσαμε πόσο σημαντική είναι η αισιοδοξία αλλά και πως η λύπη μπορεί να μας βοηθήσει να παλέψουμε το θυμό και να εκτιμήσουμε όσα έχουν αξία για μας. Μετά την ολοκλήρωση της ταινίας συζητήσαμε για τα δικά μας συναισθήματα, πόσο συχνά νιώθουμε το καθένα από αυτά και πώς τα διαχειριζόμαστε. Δημιουργήσαμε επίσης τις δικές μας «Joy» για να μας θυμίζουν ποιοι άνθρωποι , ποιες καταστάσεις και ποια πράγματα μας γεμίζουν χαρά. Οι γονείς έρχονται πρώτοι στη λίστα!
Διακοσμήσαμε επίσης και την πόρτα της τάξης μας με τους ήρωες της ταινίας και με τη βοήθεια της Joy δημιουργήθηκαν χρυσοκίτρινες χαρούμενες χάρτινες μπαλίτσες με θετικές μας αναμνήσεις και φωτογραφίες από την αρχή της χρονιάς έως σήμερα.
Τέλος, φτιάξαμε και διασκεδάσαμε με το επιτραπέζιο παιχνίδι Inside out.
Σας αποχαιρετούμε με μια φράση που μας άρεσε από την ταινία. Υπεύθυνη Project : Σιάγκα Ελπινίκη