Πολυετή τμήματα με δομημένο πρόγραμμα σπουδών

Στόχος της Databank είναι να μάθουν οι μαθητές βασικές δεξιότητες πληροφορικής ακολουθώντας ένα δομημένο πρόγραμμα σπουδών. Πάρα πολλοί γονείς ανησυχούν για τον τρόπο που τα παιδιά τους αξιοποιούν τη νέα τεχνολογία. Από τη μία πλευρά τα βλέπουν να χρησιμοποιούν με εντυπωσιακή άνεση κινητά, Tablets, και εφαρμογές Internet, νιώθουν περήφανοι για την ευκολία και την ταχύτητα με την οποία τα χρησιμοποιούν και συχνά τους ακούς να λένε, ότι ο Γιαννάκης μου είναι ιδιοφυΐα στους Η/Υ, τους παίζει στα δάκτυλα κλπ.

Επίσης βλέπουν τα παιδιά τους να χρησιμοποιούν με μεγάλη άνεση και τα κοινωνικά δίκτυα, με μεγαλύτερη από αυτή που τα χρησιμοποιούν οι ίδιοι. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα με πολύ περηφάνια οι γονείς να δέχονται τη βοήθεια των παιδιών τους όταν οι ίδιοι ασχολούνται με τις παραπάνω εφαρμογές και δεν τα πολυ-καταφέρνουν.

Με έκπληξη όμως αντιλαμβάνονται κάποια στιγμή, ότι τα ίδια παιδιά δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις δυνατότητες της τεχνολογίας εκεί όπου καλούνται να αντιμετωπίσουν ευκολότερα πράγματα, που είναι ωστόσο απαραίτητα για τη μελέτη των σχολικών μαθημάτων, απαραίτητα για να κάνουν υπολογισμούς, απαραίτητα για να δημιουργήσουν και να οργανώσουν μια παρουσίαση, για να συντάξουν μια εργασία σε κειμενογράφο (Microsoft Word).

Συνεπώς τα παιδιά δεν χρησιμοποιούν προς όφελος τους τη τεχνολογία, παρόλο που με ευκολία χρησιμοποιούν διάφορες δικτυακές εφαρμογές κυρίως για την ψυχαγωγία τους. Για να αντιμετωπίσουμε το παραπάνω πρόβλημα στη Databank δημιουργήσαμε ένα δομημένο πρόγραμμα σπουδών. To πρόγραμμα σπουδών είναι τετραετές. Τα μαθήματα γίνονται μια φορά την εβδομάδα, έτσι οι μαθητές δεν κουράζονται και προλαβαίνουν και τις άλλες δραστηριότητες τους. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:


Microsoft Windows
Microsoft Windows

 • Για να χρησιμοποιούν σωστά και με ασφάλεια τους Η/Υ
 • Για να διαχειρίζονται τα αρχεία τους
Microsoft Word
Microsoft Word

 • Για να δημιουργούν όμορφα κείμενα
Microsoft Excel
Microsoft Excel

 • Για να κάνουν πολύπλοκους υπολογισμούς

Microsoft Powerpoint
Microsoft Powerpoint

 • Για να κάνουν τις δικές τους εργασίες (projects) και να τις παρουσιάζουν με εντυπωσιακό τρόπο
Microsoft Access
Microsoft Access

 • Για να κάνουν τα δικά του προγράμματα
Internet
Internet

 • Για να τους βοηθάν για τα σχολικά τους μαθήματα
 • Για να επικοινωνούν και να κάνουν φίλους σε όλο τον κόσμο
 • Για να επισκέπτονται εκπαιδευτικές σελίδες
 • Για να μαθαίνουν με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο
 • Για να προφυλάσσονται από πιθανούς κινδύνους που αυτό κρύβει

Το πρόγραμμα οδηγεί σε εξετάσεις για την απόκτηση αναγνωρισμένου από το δημόσιο πιστοποιητικό. Η προοπτική της απόκτησης πιστοποιητικού αποτελεί κίνητρο για τους μαθητές αλλά και ένα επιπλέον εφόδιο για αυτούς.

Παράλληλα διδάσκονται μαθήματα Video και επεξεργασία εικόνας, γεγονός που τονώνει το ενδιαφέρον και βελτιώνει τη δημιουργική τους ικανότητα.