fbpx

Πολιτική Προστασίας

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Απορρήτου

Η Εταιρεία αναγνωρίζει και σέβεται τη σημασία της ιδιωτικότητας των προσωπικών σας δεδομένων. Στην παρούσα δήλωση ιδιωτικότητας περιγράφονται οι αρχές βάσει των οποίων τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν συλλέγονται από την Εταιρεία ή παρέχονται από τους χρήστες μέσω του Δικτυακού Τόπου, σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο για την Προστασία των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τις ακόλουθες πληροφορίες:

Η Εταιρεία (η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία Databank Solutions Μηχανογραφικές & Εκπαιδευτικές Λύσεις A.E.. και διακριτικό τίτλο «Databank Solutions A.E.», με ΑΦΜ 800825257 , νομίμως εγγεγραμμένη στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο με αρ. Γ.Ε.ΜΗ.: Γ.Ε.ΜΗ. 142223336000 με έδρα στην Κοζάνη, οδός Λαρίσης και Παπατσώνη, 1 Τ.Κ. 501 32, και στοιχεία επικοινωνίας τηλέφωνο και fax: 2461028888, e-mail: info@anglia.edu.gr υποκατάστημα αυτής επί της οδού Κωνσταντίνου Δρίζη 7 , Τ.Κ. 501 31 Κοζάνη , τηλέφωνο: 2461024261 είναι υπεύθυνη για την συλλογή, αποθήκευση, επεξεργασία και χρήση προσωπικών δεδομένων φυσικών προσώπων – των χρηστών του Δικτυακού Τόπου, των πελατών της και των παραληπτών ενημερωτικών μηνυμάτων εκ μέρους της – σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και του κανονισμού [ΕΕ] 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016.

Η Εταιρεία ενημερώνει τα φυσικά πρόσωπα ότι η ίδια ή/και τρίτοι, κατ’ εντολή και για λογαριασμό της, συλλέγει και  επεξεργάζεται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία των συμβάσεων που θα καταρτιστούν και όσα άλλα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα γνωστοποιήσουν οικειοθελώς τα φυσικά πρόσωπα.

Εφόσον το φυσικό πρόσωπο επιθυμεί να κάνει χρήση των υπηρεσιών του Δικτυακού Τόπου ή/και να χρησιμοποιήσει τις φόρμες επικοινωνίας ή/και να κάνει εγγραφή σε κάποια υπηρεσία του Δικτυακού Τόπου, συμφωνεί να παρέχει αληθείς, ακριβείς, έγκυρες και πλήρεις πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία που του ζητούνται, ενδεικτικά και όχι περιοριστικά όνομα, επίθετο, διεύθυνση, σταθερό τηλέφωνο, κινητό τηλέφωνο, πόλη, διεύθυνση, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).

Συνδέσεις με Ιστοσελίδες Τρίτων

Όσον αφορά τους υπερσυνδέσμους (hyperlinks) που τυχόν περιλαμβάνει ο Δικτυακός Τόπος, εφόσον αυτοί παρέχονται από τρίτους, δεν εφαρμόζεται η παρούσα πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων, αλλά τυγχάνει εφαρμογής η εκάστοτε πολιτικής προστασίας κάθε ιστότοπου. Με την αποδοχή της παρούσας πολιτικής προστασίας, συμφωνείτε με την συλλογή, επεξεργασία και χρήση των προσωπικών δεδομένων από την Εταιρεία, σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (ΓΚΠΔ – GDPR) και τους εξής όρους χρήσης.

Υπεύθυνος Επεξεργασίας Δεδομένων:

Η Εταιρεία (η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία Databank Solutions Μηχανογραφικές & Εκπαιδευτικές Λύσεις A.E.. και διακριτικό τίτλο «Databank Solutions A.E.», με ΑΦΜ 800825257, νομίμως εγγεγραμμένη στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο με αρ. Γ.Ε.ΜΗ 142223336000 με έδρα στην Κοζάνη, οδός Λαρίσης και Παπατσώνη, 1 Τ.Κ. 501 32, και στοιχεία επικοινωνίας τηλέφωνο και fax: 2461028888, e-mail: info@anglia.edu.gr υποκατάστημα αυτής επί της οδού Κωνσταντίνου Δρίζη 7 , Τ.Κ. 501 31 Κοζάνη, τηλέφωνο: 2461024261 είναι ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας Δεδομένων της παρούσης ιστοσελίδας www.anglia.edu.gr όπως ορίζεται στον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679 (εφεξής «GDPR»), και διατηρεί όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που αποδίδονται στην εν λόγω ιδιότητα, δυνάμει του Νόμου. Πληροφορίες τις οποίες ενδέχεται να συλλέξουμε από εσάς και σκοπός συλλογής τους: Πληροφορίες σχετικά με εσάς συλλέγονται με τους ακόλουθους τρόπους: i. Μέσω των cookies του browser που χρησιμοποιείτε κατά την πλοήγησή σας στον Δικτυακό Τόπο, προκειμένου να ανταποκριθούμε, να προωθήσουμε και να δρομολογήσουμε με ακρίβεια το διαδικτυακό σας αίτημα. Εν προκειμένω, ενδέχεται να συλλέγουμε πληροφορίες σχετικά με τον τύπο του browser που χρησιμοποιείτε για τους σκοπούς της διαχείρισης του συστήματός μας και για να καταρτίζουμε συγκεντρωτικές πληροφορίες για τους επισκέπτες στον Ιστοχώρο μας. Αυτές αφορούν στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις ενέργειες και τα μοτίβα πλοήγησης των χρηστών του Ιστοχώρου, τα οποία δεν προσδιορίζουν την ταυτότητα κανενός φυσικού προσώπου. ii. Όταν «κατεβάζετε» ένα αρχείο από τα διαθέσιμα αρχεία του Δικτυακού Τόπου iii. Όταν χρησιμοποιείτε το δωρεάν online test για να δείτε το επίπεδο γλωσσομάθειας σας iv. Όταν χρησιμοποιείτε τη φόρμα επικοινωνίας προκειμένου να μας στείλετε email, να αναρτήσετε ένα σχόλιο ή για να ζητήσετε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες, προκειμένου να ερευνήσουμε το αίτημά σας και να σας παράσχουμε την κατάλληλη απάντηση. v. Όταν μας αποστέλλετε email με κάποιο αίτημά σας και μας γνωστοποιείτε οικειοθελώς τα στοιχεία σας.

Δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν ενδέχεται επίσης να συλλεχθούν στις ακόλουθες περιπτώσεις:
  • Όταν συμμετέχετε σε διαγωνισμούς, έρευνες ή άλλες διαδραστικές λειτουργίες στον Δικτυακό Τόπο μας.
  • Επιλέγοντας να λαμβάνετε από εμάς ή από τις συνεργαζόμενες ιστοσελίδες της εταιρείας μας, ενημερωτικό υλικό για προωθητικές ενέργειες μέσω του Ιστοχώρου μας.
  • Εάν εγγραφείτε συνδρομητής στο ενημερωτικό δελτίο (Newsletter) της Εταιρείας μέσω e-mail.
  • Προκειμένου να διασφαλίζεται ότι το περιεχόμενο του Ιστοχώρου μας παρουσιάζεται με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο για τη συνδεδεμένη συσκευή σας.
  • Όταν επικοινωνείτε με κάποιο συνεργάτη μας – call center.
  • Όταν επικοινωνείτε με κάποιο συνεργάτη δια ζώσης, τηλεφωνικά, ηλεκτρονικά ή μέσω sms
  1. Νόμιμη βάση της επεξεργασίας
  • H νόμιμη βάση επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων είναι:

α) η συγκατάθεση σας ή β) η σύμβαση συνεργασίας με την Εταιρεία μας και γ) το έννομο συμφέρον μας για την άσκηση δικαιωμάτων μας και την εκπλήρωση υποχρεώσεων μας που απορρέουν από την κείμενη νομοθεσία.

Σκοποί επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων

Σκοποί της επεξεργασίας είναι:

  1. H εκτέλεση και λειτουργία της σύμβασης συνεργασίας, η παρακολούθηση αυτής, η εκπλήρωση των εκ του νόμου, συμβατικών υποχρεώσεων των συμβαλλόμενων μερών και αποφάσεων αρχών ή δικαστηρίων, υποχρεώσεων της Εταιρίας.
  2. H ενημέρωση του φυσικού προσώπου για νέα προϊόντα και υπηρεσίες της Εταιρίας καθώς και για νέα από το χώρο της εκπαίδευσης και πιστοποίησης στις Ξένες Γλώσσες και στις νέες τεχνολογίες, για την αποστολή σε αυτό ερωτηματολογίων ικανοποίησης και αξιολόγησης των υπηρεσιών της, για την παροχή συμβουλών με σκοπό την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή του, ανάλογα με τις προσωπικές του ανάγκες.
  3. H χρήση τους για στατιστικούς σκοπούς με απώτερο στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του πελατολογίου της εταιρίας.
  4. O σχεδιασμός των προγραμμάτων σπουδών μας.
  5. Η αποστολή αποτελεσμάτων από τη συμμετοχή σε εξετάσεις φορέων πιστοποίησης γλωσσομάθειας, φορέων πιστοποίησης δεξιοτήτων πληροφορικής ή άλλων φορέων πιστοποίησης προσόντων.
  6. H αποστολή των πιστοποιητικών σε όσους πέτυχαν στις εξετάσεις που διοργανώνουν συνεργαζόμενες με το εκπαιδευτήριο μας εταιρείες.
  7. Η αποστολή βεβαιώσεων παρακολούθησης μαθημάτων.

Αποδέκτες των προσωπικών δεδομένων και επεξεργασία αυτών από τρίτους

Αποδέκτες των ανωτέρω δεδομένων μπορεί να είναι:

  • Το προσωπικό της Εταιρείας στο οποίο έχει ανατεθεί κατά την κρίση της η επεξεργασία της αίτησης, η σύναψη της σύμβασης συνεργασίας, η αποστολή των αιτούμενων υλικών, η αποστολή των πιστοποιητικών στους επιτυχόντες των εξετάσεών, η αποστολή ενημερωτικών emails που κινούνται στη σφαίρα των ενδιαφερόντων των συνεργατών μας, κλπ. και για τους σκοπούς αυτούς απαιτείται να έχει πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα
  • Το προσωπικό του φορέα απονομής των πιστοποιητικών Gatehouse Awards, και του φορέα διενέργειας εξετάσεων γλωσσομάθειας Gnosis Assessment Hellas A.E στο οποίο έχει ανατεθεί κατά την κρίση τους η διαχείριση των εξετάσεων, ο έλεγχος απόδοσης των υποψηφίων και η έκδοση των πιστοποιητικών και για τους σκοπούς αυτούς απαιτείται να έχει πρόσβαση στα δεδομένα.
  • Το προσωπικό του φορέα απονομής πιστοποιητικών πληροφορικής ACTA AE στο οποίο έχει ανατεθεί κατά την κρίση του η διαχείριση των εξετάσεων, ο έλεγχος απόδοσης των υποψηφίων και η έκδοση των πιστοποιητικών και για τους σκοπούς αυτούς απαιτείται να έχει πρόσβαση στα δεδομένα.
  • Το προσωπικό και τα στελέχη της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών επιστήμων, τα στελέχη της του έργου με τίτλο Ακαδημία Ρομποτικής – εκπαιδευτικές και κοινωνικές δράσεις Ρομποτικής , το προσωπικό της εταιρείας Smarteching Education ΙΚΕ, στο οποίο έχει ανατεθεί κατά την κρίση τους η διαχείριση των μαθημάτων εκπαιδευτικής Ρομποτικής και η έκδοση των βεβαιώσεων παρακολούθησης των μαθημάτων εκπαιδευτικής Ρομποτικής και για τους σκοπούς αυτούς απαιτείται να έχει πρόσβαση στα δεδομένα.
  • Τεχνικοί, οικονομικοί ή νομικοί σύμβουλοι και τρίτοι εκτελούντες την επεξεργασία για λογαριασμό της Εταιρείας για λόγους εκτέλεσης των συμβάσεων, προστασίας των εννόμων δικαιωμάτων της Εταιρείας, συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης των συστημάτων, στα οποία αποθηκεύονται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα. Η επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα από τους παραπάνω αποδέκτες γίνεται σύμφωνα με τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις και τις σχετικές διατάξεις του κανονισμού [ΕΕ] 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016.
  • Δημόσιοι φορείς ή/και δικαστικοί λειτουργοί, στο πλαίσιο των νόμιμων καθηκόντων τους, σύμφωνα με τις εκάστοτε σε ισχύ σχετικές διατάξεις του νόμου.

Χρόνος τήρησης

Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα θα τηρούνται για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται για την εκπλήρωση του σκοπού για τον οποίο έχουν δοθεί τα δεδομένα και σε κάθε περίπτωση για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται για την συμμόρφωση με τις κείμενες νομοθετικές διατάξεις και την προστασία των έννομων δικαιωμάτων της εταιρίας. Μετά την πάροδο του ανωτέρω χρόνου, τα προσωπικά δεδομένα θα καταστρέφονται.

Τα έγγραφα τα οποία φέρουν υπογραφές των συμβαλλόμενων στα οποία καταχωρούνται προσωπικά δεδομένα, θα τηρούνται σε έντυπη μορφή μέχρι την κατά νόμο παραγραφή των εντεύθεν ενοχικών δικαιωμάτων και σε ηλεκτρονική μορφή μέχρι την συμπλήρωση εικοσαετίας.

Σε περίπτωση τυχόν έναρξης δικαστικών ενεργειών οποιασδήποτε μορφής που αφορούν, άμεσα ή έμμεσα, στο φυσικό πρόσωπο, ο κατά τα ανωτέρω χρόνος τήρησης των δεδομένων του θα αναστέλλεται καθ’ όλη τη διάρκεια αυτών και μέχρι την έκδοση αμετάκλητης δικαστικής απόφασης, οπότε και θα συνεχίζεται μέχρι την συμπλήρωση της εικοσαετούς παραγραφής, που διεκόπη εκ του ως άνω λόγου.

Δικαιώματα φυσικού προσώπου

Το φυσικό πρόσωπο έχει το δικαίωμα της πρόσβασης στα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που τον αφορούν, αποτελούν ή αποτέλεσαν αντικείμενο επεξεργασίας, να ζητά διορθώσεις αυτών, να εναντιωθεί στην επεξεργασία δεδομένων που τον αφορούν και να ανακαλέσει την συγκατάθεση επεξεργασίας τους οποτεδήποτε, να υποβάλει καταγγελία στην αρμόδια εποπτική αρχή, να αιτηθεί τη διαγραφή δεδομένων του, καθώς και να διαβιβάζει δεδομένα του σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, χωρίς αντίρρηση από την εταιρία ή να ζητήσει από την εταιρία την απευθείας διαβίβασή τους σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του κανονισμού [ΕΕ] 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016. Για την άσκηση των ανωτέρω δικαιωμάτων, το φυσικό πρόσωπο μπορεί να απευθύνεται εγγράφως στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@anglia.edu.gr. Σε περίπτωση που ο χρήστης εναντιωθεί στη συλλογή των δεδομένων του, η υπηρεσία μπορεί να μην είναι πλέον διαθέσιμη σε αυτόν. Μετά την άρνησή του, η μελλοντική χρήση της ιστοσελίδας μπορεί να μην είναι πλέον διαθέσιμη για τεχνικούς λόγους. Η Εταιρεία έχει δικαίωμα να αρνηθεί το αίτημα για διαγραφή των δεδομένων του επισκέπτη εάν η τήρηση των δεδομένων είναι απαραίτητη για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νόμιμων δικαιωμάτων της. Η εποπτεύουσα αρχή για την Εταιρεία είναι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα Τηλεφωνικό Κέντρο: +302106475600 Fax: +30-210 6475628 Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: contact@dpa.gr

Τρίτοι με δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα

Δεν θα μεταβιβάσουμε ποτέ τα δεδομένα σας σε τρίτα μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα. Παρόλα ταύτα, για να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας, αγοράζουμε με την σειρά μας υπηρεσίες από συγκεκριμένους τρίτους παρόχους υπηρεσιών, στους οποίους δίνουμε αυστηρή και περιορισμένη πρόσβαση σε ορισμένα δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση, πριν μεταβιβάσουμε οποιοδήποτε στοιχείο σε εταιρεία με την οποία συνεργαζόμαστε, ελέγχουμε κάθε ανεξάρτητη εταιρεία. Όλοι οι αποδέκτες των δεδομένων πρέπει να συμμορφώνονται με τις υποχρεώσεις προστασίας των προσωπικών δεδομένων και να αποδεικνύουν το επίπεδο ασφαλείας που παρέχουν με επαρκή στοιχεία. Στον παρακάτω πίνακα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε με ένα διαφανή και κατανοητό τρόπο, για όλους τους αποδέκτες των δεδομένων και τους λόγους που τους μεταδίδουμε τα δεδομένα αυτά.

Αποδέκτης Δεδομένων Σκοπός
Εξωτερικός Πάροχος Διαφημιστικών Υπηρεσιών Για την υποστήριξη των λειτουργιών της Εταιρείας, για την βελτιστοποίηση των εκστρατειών προώθησης των υπηρεσιών μας (marketing campaigns), για παροχή προσωποποιημένων διαφημίσεων κ.α.
Gatehouse Awards και Gnosis Assessment Hellas Α.Ε. Για τη συμμετοχή των μαθητών μας σε εξετάσεις γλωσσομάθειας έκδοση βαθμολογιών, επίσημων πιστοποιητικών, στατιστικών αναφορών κ.α.
ACTA AE Για τη συμμετοχή των μαθητών μας σε εξετάσεις πληροφορικής έκδοση βαθμολογιών, επίσημων πιστοποιητικών, στατιστικών αναφορών κ.α.
Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών επιστήμων, Ακαδημία Ρομποτικής – εκπαιδευτικές και κοινωνικές δράσεις Ρομποτικής Smarteching Education ΙΚΕ. Για την παρακολούθηση μαθημάτων εκπαιδευτικής ρομποτικής των μαθητών και την έκδοση από την Ακαδημία Ρομποτικής των βεβαιώσεων τους
Εξωτερικός Πάροχος Υποστήριξης Πληροφορικών Συστημάτων Για υποστήριξη της λειτουργίας του Portal, του συστήματος δήλωσης και διαχείρισης των εξεταστικών φορέων που εκπροσωπεί η Εταιρεία και των υποψηφίων τους, για εφαρμογές και υποδομές Πληροφορικής και άλλες λειτουργίες της Εταιρείας.
Σε ποιες χώρες επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα

Επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

Υποχρεώσεις της Εταιρείας

Η Εταιρεία αναγνωρίζει τη σημασία της ασφάλειας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και τις σχετικές της υποχρεώσεις και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, με τις πιο σύγχρονες μεθόδους, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλειά τους. Η Εταιρεία, σύμφωνα με το εκάστοτε σε ισχύ θεσμικό πλαίσιο, λαμβάνει κάθε εύλογο μέτρο για τη διασφάλιση του απόρρητου και της ασφάλειας της επεξεργασίας των δεδομένων και της προστασίας τους από τυχαία ή αθέμιτη καταστροφή, τυχαία απώλεια, αλλοίωση, απαγορευμένη διάδοση ή πρόσβαση και κάθε άλλης μορφή αθέμιτη επεξεργασία. Όλες οι πληροφορίες που διαβιβάζονται από το φυσικό πρόσωπο είναι εμπιστευτικές και η Εταιρεία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να παραμένουν ασφαλείς και να χρησιμοποιούνται μόνο στο αναγκαίο μέτρο για την εξυπηρέτηση της σύμβασης και την παροχή των υπηρεσιών της όπως αυτές περιγράφονται στους σκοπούς επεξεργασίας.

Cookies και Διευθύνσεις IP

Ο Δικτυακός Τόπος μπορεί να συλλέγει και να χρησιμοποιεί cookies. Τα Cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο κάθε επισκέπτη/χρήστη/μέλους και δεν λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου που είναι αποθηκευμένο ή εγκατεστημένο στον προσωπικό υπολογιστή του. Ο Δικτυακός Τόπος χρησιμοποιεί cookies στον ιστότοπό της για τη διαχείριση των περιόδων σύνδεσης, για την παροχή εξατομικευμένων ιστοσελίδων και για την προσαρμογή διαφημιστικού και άλλου περιεχομένου ώστε να αντικατοπτρίζει τις ιδιαίτερες ανάγκες και τα ενδιαφέροντά των χρηστών της. Επίσης τα cookies μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να σύνταξη ανώνυμων, αθροιστικών στατιστικών που μας επιτρέπουν να αντιληφθούμε πώς το κοινό χρησιμοποιεί τον Δικτυακό Τόπο και βοηθούν να βελτιωθεί η δομή και το περιεχόμενό του. Από τις πληροφορίες αυτές, προσωπική ταυτότητα του χρήστη δεν μπορεί να εξακριβωθεί. Ο χρήστης μπορεί να τροποποιήσει τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης του για να απορρίψει ορισμένα ή και όλα τα cookies. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζει ότι κάποιες λειτουργίες είναι διαθέσιμες μόνο μέσω της χρήσης cookies και εάν επιλέξει την απόρριψη των cookies, αυτές οι λειτουργίες ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμες. Ο Δικτυακός Τόπος μπορεί επίσης να συλλέγει και να χρησιμοποιεί διευθύνσεις πρωτοκόλλου internet (IP addresses), μέσω των οποίων οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές των εκάστοτε χρηστών έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Και οι διευθύνσεις ΙΡ χρησιμοποιούνται από το Δικτυακό Τόπο για στατιστικούς λόγους ή για λόγους marketing.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου και επιτρέπουν στον χρήστη να κάνει περιήγηση και να χρησιμοποιεί τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική ταυτότητα του χρήστη. Χωρίς αυτά τα cookies, η Εταιρεία δεν μπορεί να προσφέρει αποτελεσματική λειτουργία του Δικτυακού Τόπου.

Cookies Επιδόσεων

Αυτά τα cookies συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που οι επισκέπτες χρησιμοποιούν τον ιστότοπο, για παράδειγμα, ποιες σελίδες επισκέπτονται συχνότερα και αν λαμβάνουν μηνύματα σφαλμάτων από ιστοσελίδες. Αυτά τα cookies συλλέγουν συγκεντρωτικές, ανώνυμες πληροφορίες που δεν ταυτοποιούν κάποιον επισκέπτη. Χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη βελτίωση των επιδόσεων μίας ιστοσελίδας.

Cookies Λειτουργικότητας

Αυτά τα cookies επιτρέπουν στον κάθε ιστότοπο να θυμάται τις επιλογές του χρήστη όπως το όνομα χρήστη, τη γλώσσα ή την περιοχή, ώστε να παρέχει βελτιωμένες και προσωποποιημένες λειτουργίες. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την παροχή υπηρεσιών που έχουν ζητηθεί από το χρήστη, όπως προβολή βίντεο ή χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Οι πληροφορίες που συλλέγουν αυτά τα cookies μπορεί να γίνουν ανώνυμες και δεν είναι δυνατό να παρακολουθήσουν τη δραστηριότητα της περιήγησης σε άλλους ιστότοπους. Αν ο χρήστης δεν δεχθεί αυτά τα cookies, μπορεί να επηρεαστεί η απόδοση και λειτουργικότητα του ιστότοπου και να περιοριστεί η πρόσβασή του χρήστη σε περιεχόμενό του.

Cookies Στόχευσης

Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για την παροχή περιεχομένου, που ταιριάζει περισσότερο στον χρήστη και τα ενδιαφέροντά του. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή στοχευμένης διαφήμισης/προσφορών, τον περιορισμό προβολών διαφήμισης ή την μέτρηση αποτελεσματικότητας μιας διαφημιστικής καμπάνιας. Συγκεκριμένα: Τρίτοι προμηθευτές (συμπεριλαμβανομένης της Google) δύναται να εμφανίσουν διαφημίσεις της Εταιρίας σε ιστότοπους στο διαδίκτυο, να κάνουν χρήση cookies για την ενημέρωσή, βελτιστοποίηση και προβολή διαφημίσεων που βασίζονται σε προηγούμενη επίσκεψη του χρήστη στο δικτυακό τόπο www.anglia.edu.gr. Ο Δικτυακός Τόπος δύναται επίσης να αξιοποιήσει τα cookies από προηγούμενη επίσκεψη στην ιστοσελίδα της για επαναληπτικό μάρκετινγκ. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν την εξαίρεσή τους από τέτοια χρήση των cookies από την Google, εδώ. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον Browser σας, να σας ενημερώνει κάθε φορά πριν γίνει η λήψη ενός cookie και να αποφασίζετε εσείς τη λήψη του ή την απόρριψή του. Σ’ αυτή την περίπτωση έχετε υπόψη ότι ενδέχεται να μην είστε σε θέση να αξιοποιήσετε όλες τις δυνατότητες του. Ο Δικτυακός Τόπος δύναται να χρησιμοποιεί τις λειτουργίες του Google Analytics για τις διαφημίσεις προβολής (π.χ. επαναληπτικό μάρκετινγκ, αναφορές εμφάνισης Δικτύου εμφάνισης Google, ενσωμάτωση του Διαχειριστή καμπάνιας Doubleclick και αναφορές δημογραφικών στοιχείων και ενδιαφερόντων). Χρησιμοποιώντας τις Ρυθμίσεις διαφημίσεων, οι επισκέπτες μπορούν να εξαιρεθούν από το Google Analytics για διαφημίσεις προβολής και να προσαρμόσουν τις διαφημίσεις του Δικτύου εμφάνισης Google. Ο Δικτυακός Τόπος συμμορφώνεται με την Πολιτική διαφημίσεων βάσει ενδιαφέροντος του Google AdWords και τους περιορισμούς για ευαίσθητες κατηγορίες. Ο Δικτυακός Τόπος και τρίτοι προμηθευτές (συμπεριλαμβανομένης της Google) χρησιμοποιούν μαζί cookie αρχικού κατασκευαστή (όπως το cookie του Google Analytics) και cookie τρίτου μέρους (όπως το cookie DoubleClick), για την ενημέρωση, τη βελτιστοποίηση και την προβολή διαφημίσεων, σύμφωνα με τις προηγούμενες επισκέψεις κάποιων χρηστών στον ιστότοπό της. Ο Δικτυακός Τόπος και οι τρίτοι προμηθευτές (συμπεριλαμβανομένης της Google), χρησιμοποιούν μαζί cookie αρχικού κατασκευαστή (όπως το cookie του Google Analytics) και cookie τρίτου μέρους (όπως το cookie DoubleClick), για την εκτέλεση αναφορών σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι εμφανίσεις των διαφημίσεών του Δικτυακού Τόπου, άλλες χρήσεις υπηρεσιών διαφήμισης και οι αλληλεπιδράσεις με αυτές τις εμφανίσεις διαφημίσεων και υπηρεσίες διαφήμισης σχετίζονται με επισκέψεις στον Δικτυακό Τόπο. Ο Δικτυακός Τόπος δύναται να χρησιμοποιεί τα δεδομένα από τη διαφήμιση βάσει ενδιαφέροντος της Google ή τα δεδομένα κοινού τρίτου μέρους (όπως η ηλικία, το φύλο και τα ενδιαφέροντα) με το Google Analytics.

Δυνατότητα απενεργοποίησης cookies

Η Εταιρεία προτείνει ανεπιφύλακτα την αποθήκευση των cookies δεδομένου ότι αυτά χρησιμοποιούνται κατά αποκλειστικό λόγο προς τη βελτίωση της δικής σας εμπειρίας καθ’ όλη την διάρκεια της περιήγησης σας στο Δικτυακό Τόπο. Σε περίπτωση που ο χρήστης δεν επιθυμεί την αποθήκευση cookies στον περιηγητή (browser) του, μπορεί να τον ρυθμίσει ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες.

  • Για απενεργοποίηση cookies για το site με χρήση του browser Chrome, συμβουλευτείτε την παρακάτω ιστοσελίδα.
  • Για απενεργοποίηση cookies για το site με χρήση του browser Firefox, συμβουλευτείτε την παρακάτω ιστοσελίδα.
  • Για απενεργοποίηση cookies για το site με χρήση του browser Explorer, συμβουλευτείτε την παρακάτω ιστοσελίδα.

Ασφάλεια Δικτυακού Τόπου

Η Εταιρεία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, με τις πιο σύγχρονες και προηγμένες μεθόδους, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια των Προσωπικών Δεδομένων, καθώς και των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Όλες οι πληροφορίες, οι οποίες σχετίζονται με τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών, διασφαλίζονται ως απόρρητες, με πρωτόκολλο SSL, με κρυπτογράφηση 256-bit (την πιο ισχυρή σήμερα). Το πρωτόκολλο SSL (Secure Sockets Layer), είναι σήμερα το παγκόσμιο standard στο διαδίκτυο για την πιστοποίηση δικτυακών τόπων στους δικτυακούς χρήστες και για την κρυπτογράφηση στοιχείων μεταξύ των δικτυακών χρηστών και των δικτυακών εξυπηρετητών (web servers). Μία κρυπτογραφημένη SSL επικοινωνία απαιτεί όλες τις πληροφορίες που αποστέλλονται μεταξύ ενός πελάτη και ενός εξυπηρετητή (server) να κρυπτογραφούνται από το λογισμικό αποστολής και να αποκρυπτογραφούνται από το λογισμικό αποδοχής, προστατεύοντας έτσι προσωπικές πληροφορίες κατά τη μεταφορά τους. Επιπλέον, όλες οι πληροφορίες που αποστέλλονται με το πρωτόκολλο SSL, προστατεύονται από έναν μηχανισμό που αυτόματα εξακριβώνει εάν τα δεδομένα έχουν αλλαχτεί κατά την μεταφορά.

Τροποποίηση των Όρων Χρήσης

Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή να ανανεώνει τους παρόντες Όρους Χρήσης καθώς και να προσθέτει νέους όρους, σύμφωνα με τις ανάγκες της και τα συναλλακτικά ήθη, μονομερώς και χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση, με μόνη απαραίτητη ενέργεια την ανάρτηση των νέων Όρων Χρήσης στο Δικτυακό Τόπο.

Εφαρμοστέο Δίκαιο και Επίλυση Διαφορών

Οι παρόντες Όροι Χρήσης διέπονται από τις διατάξεις του Ελληνικού Δικαίου, τις οδηγίες και τους κανονισμούς του Ευρωπαϊκού Δικαίου και τις σχετικές διεθνείς διατάξεις, ερμηνεύονται δε με βάση τους κανόνες της καλής πίστης, των συναλλακτικών ηθών και του οικονομικού και κοινωνικού σκοπού του δικαιώματος. Εάν κάποια διάταξη κριθεί αντίθετη προς το νόμο και ως εκ τούτου άκυρη ή ακυρώσιμη, παύει να ισχύει, χωρίς σε καμία περίπτωση να θίγεται η ισχύς των λοιπών όρων. Η μη άσκηση δικαιωμάτων που απορρέουν από τους παρόντες όρους δεν αποτελεί παραίτηση από αυτά. Αρμόδια δικαστήρια για τυχόν αναφυόμενες διαφορές εξ αφορμής του παρόντος είναι τα Δικαστήρια της Κοζάνης.