Τελετή απονομής της Ακαδημίας Ρομποτικής και του Κέντρου Νέων Τεχνολογιών Databank


Σας ενημερώνουμε πως τον Οκτώβρη ξεκινούν νέα τμήματα και συνεχίζουν οι επόμενοι κύκλοι μαθημάτων Εκπαιδευτικής Ρομποτικής από την Ακαδημία Ρομποτικής του ΠΑΜΑΚ, στην Databank.

Σε ένα χαρούμενο κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής βεβαιώσεων από την Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και το Κέντρο Νέων Τεχνολογιών Databank, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 6:00 μ.μ. στην Αίθουσα «Κοβεντάρειο».

Την εκδήλωση άνοιξε ο Διευθυντής της Σχολής Γιώργος Δόκος μιλώντας για τα 27 χρόνια προσφοράς και δημιουργίας της Databank, εν συνεχεία, τόνισε τη συνεργασία και το σημαντικό έργο της Ακαδημίας Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Αμέσως μετά, της σκυτάλη πήρε η Βασιλική Φίσκα, Μηχανικός Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και διδάσκουσα της Ακαδημίας, παρουσιάζοντας τα οφέλη της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Λίγο πριν την απονομή, οι μαθητές έκαναν επιδείξεις με Ρομπότ και ήταν φανερό στο πρόσωπό τους το αίσθημα της δημιουργίας αλλά και η ανταμοιβή της προσπάθειας τους, σε συνδυασμό με τις γνώσεις που αποκόμισαν από τους πρώτους κύκλους μαθημάτων.

Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως η ρομποτική αφενός, είναι μία διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα δραστηριότητα που δίνει τη δυνατότητα στο μαθητή να εμπλακεί με τη δράση, αφετέρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης για τη διδασκαλία διαφόρων εννοιών, κυρίως, από τις Φυσικές Επιστήμες και άλλα γνωστικά αντικείμενα.

Η εκπαιδευτική Ρομποτική έχει θετικές επιπτώσεις εκτός από το γνωστικό τομέα και στο συναισθηματικό (αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση) και κοινωνικό (κοινωνικοποίηση, απομυθοποίηση).

Η Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας είναι η πρώτη στην Ελλάδα!